21

Çeşit Amino Asit

 

%12

Organik Azot

 

%90

Organik Madde
(Tamamı Amino Asit)

amino asit gübre

Bitkisel menşeli & Aminot Form L Form

BONTERA AMİNO ACİD ULTRA-POWDER
 

Bontera amino asit gübre, yüksek miktarda amino asit ve peptit içeren organik bir biyostimülatördür. Bitki dokularına transfer edilen Bontera Amino Asit, doğal biyolojik uyarıcılar olarak etki eder. Abiyotik ve biyotik stres altında bitki iyileşmesini destekler.

GARANTİ EDİLEN İÇERİK W/W
Toplam Ortanik Madde %90
Organik Azot %12
Organik Karbon %30
Serbest Amino Asit %10
pH 4-6 Aralığı

 

Neden Bontera Amino Asit Gübre Kullanılmalıdır?

Bitki dokularına transfer edilen Bontera Amino Asit Gübre, doğal biyolojik uyarıcılar olarak etki eder. Bontera Aino Acid Ultra Powder yüksek miktarda amino asit içermektedir. Enzimatik yolla hidrolize edilmiştir ve yavaş salınımlıdır. Bitkilere daha uzun süre etki etmesi, strese karşı direnci arttırması ve bitki bağışıklığı arttırması Bontera Amino Asit gübre faydaları arasında yer alır. Bontera Amino Asit gübre ne işe yarar? 

  • Bitkilere yüksek oranda bitkisel protein sağlar.
  • Bitkilerin metabolizmasını güçlendiren Bontera, büyümeyi hızlandırır, hastalıklara karşı bitki bağışıklığını arttırır.
  • Besin emilimi arttıkça, bitkinin verdiği ürün kalitesi de artar.
  • Bu nedenle Bontera Amino Asit kullanımının bitki ve çiftçi için birçok avantajı bulunur.

 

BONTERA AMİNO ASİT GÜBRE’NİN İÇERİĞİ NEDİR?

Bontera Amino Asit Gübre, organik madde, organik azot, organik karbon ve serbest amino asit içerir. Bontera Amino Asit Gübre’de bulunan toplam organik madde oranı %90, organik azot oranı %12, organik karbon oranı %30 ve serbest amino asit oranı %10’dur. pH değeri ise 4-6 arasında değişiklik gösterir.

 

BONTERA Amino Acid Ultra-Powder Uygulama Dozajları

Bontera Amino Asit Gübre nasıl kullanılır? Ürünü kullanmadan önce aşağıdaki uygulama dozajları tablosunu uygulama yapacağınız ürüne göre detaylı bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.

  ÜRÜN TOPRAK UYGULAMA DOZU YAPRAK UYGULAMA DOZU/100L UYGULAMA ZAMANI
Meyve
Ağaçları
Kayısı, Şeftali, Elma, Erik, Kivi, Fındık, Bağ, Narenciye, Avokado ve Ağaç Fidanları 50 gr/dekar gelecek şekilde uygulanır. 20-50 gr/100 L suya hazırlanan çözelti dekara minimum 20 gr gelecek şekilde uygulanır. Çiçeklenme öncesi, Meyve tutum dönemi, Meyve oluşum döneminde.
Sebzeler Domates, Biber, Patlıcan, Patates, Soğan, Marul, Çilek, Karpuz, Havuç 50 gr/dekar gelecek şekilde uygulanır. 20-50 gr/100 L suya hazırlanan çözelti dekara minimum 20 gr gelecek şekilde uygulanır. Dikimden 10-15 gün sonra hasat dönemine kadar 15-20 gün aralıklarla uygulanır.
Hububat Baklagiller Buğday, Mısır, Çeltik, Pamuk, Ayçiçeği, Nohut, Soya, Mercimek 20 gr/dekar şekilde uygulanır. 20 gr/100 L suya hazırlanan çözelti dekara minimum 10 gr gelecek şekilde uygulanır. 4-5 yapraklı dönemden, hasat dönemine kadar 15-20 gün aralıklarla uygulanabilir.

Bontera Amino Asit gübre, organik madde, organik azot, organik karbon ve serbest amino asit içerir. Bontera Amino Asit Gübrede bulunan toplam organik madde oranı %90, organik azot oranı %12, organik karbon oranı %30 ve serbest amino asit oranı %10’dur. pH değeri ise 4-6 arasında değişiklik gösterir.

Bitki dokularına transfer edilen Bontera Amino Asit Gübre, doğal biyolojik uyarıcılar olarak etki eder. Amino asit içeren katı organik gübre kullanımı; bitkilere yüksek oranda bitkisel protein sağlar. Bitkilerin metabolizmasını güçlendiren Bontera, büyümeyi hızlandırır, hastalıklara karşı bitki bağışıklığını artırır. Besin emilimi arttıkça, bitkinin verdiği ürün kalitesi de artar. Bu nedenle Bontera Amino Asit kullanımının bitki ve çiftçi için birçok avantajı bulunur.

Yüksek Bitkisel Protein

Fotosentez Ve Klorofil Desteği

Bitki Metabolizmasını Güçlendirir

Besin Emilim Desteği

Bitki Büyümesini Hızlandırır

Yüksek Ürün Kalitesi

Geniş bir kullanım alanına sahip Bontera Aminoasit Gübreyi tüm bitkilerinizde güvenle kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce Bontera kullanım rehberini özenle okuyun.

Meyvelere Bontera Amino Asit Uygulaması Nasıl Olur?

Bontera Amino Asit, Avokado, İncir, Mango, Zeytin, Papaya; Diğer Tropik ve SubTropik Meyveler Elma, Kayısı, Kiraz, Şeftali, Armut, Erik, Ayva, diğer Elma ve sert çekirdekliler ile Klementine Mandalina, Greyfurt, Limon, Portakal, Şadok ve diğer tüm narenciyelere uygulanabilir.

Meyvelerde Bontera Amino Asit uygulaması dikimde, fidan veya ağaç transferi dönemlerinde yapılmalıdır. Uygulama için 100 litre suya 20 gr Bontera Amino Asit eklenerek çözelti hazırlanmalıdır. Hazırlanan çözelti, fidan başına 2 litre gelecek şekilde can suyu olarak fidanın gövdesinden kök bölgesine dökülmelidir. 

Bontera Amino Asit, meyvelerde dikim sonrası ihtiyaca göre sürekli uygulanabilir. Uygulama, meyveler tuttuktan sonra 15 günde bir gelişme döneminde yapılmalıdır. Uygulama için 100 litre suya 20-50 gr Bontera Amino Asit eklenerek çözelti hazırlanmalıdır. Hazırlanan çözelti yapraklara püskürtülerek uygulanmalıdır. 

Bu süreçte meyvenin verimini iyileştirmek için Bontera Amino Asit ve Bontera Mikrobal Gübrenin birlikte kullanılması tavsiye edilir. Meyvelerde Bontera Mikrobiyal Gübre uygulaması büyüme döneminde, ağaç çiçek tomurcuklarını açmaya başladığında, tomurcuklanmadan 3-4 hafta sonra ve tomurcuklanmadan 7- 8 hafta sonra olmak üzere her yıl en az 2-3 kez meyve verme dönemlerinde yapılmalıdır. Karışım, dönüme 100-200 cc arasında değişiklik gösterebilen ölçüde, damlama sulama sisteminden sulama suyuna karıştırılarak direkt toprağa uygulanmalıdır. Meyvelerde Bontera Amino Asit ve Bontera Mikrobiyal Gübrenin birlikte kullanımı için mikrobiyal gübreye ek olarak damlama yöntemi ile dekara 50 gr Bontera Amino Asit uygulanmalıdır.

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN

Sebzelerde Bontera Amino Asit Uygulaması

Sebzelerde Bontera Amino Asit uygulamasına ekim- dikim sonrası 2. haftada başlanmalı, dekara 50 gr gelecek şekilde damlamadan toprağan uygulanmalıdır. 4-6 hafta arasında da uygulama aynı yöntem ile aynı oranda yapılmalıdır. Sonrasındaki 15 günde ise 50 gr Bontera Amino Asitin Bontera Mikrobiyal Gübre ile kullanımı önerilir.  Bu kullanım, mikrobiyal aktivitenin sezon sonuna kadar devam etmesini sağlar. 

Bontera Amino Asit, bitkiye 6-8 hafta arasında da uygulanmalı bu kez yaprağa uygulama yöntemi kullanılmalıdır. 100 litre suya 20 – 50 gr Bontera Amino Asit uygulanarak hazırlanan çözelti, yapraklara tamamen ıslanacakları şekilde püskürtülmelidir.  

Bontera Amino Asir, bitkinin ömrüne bağlı olarak ileriki dönemlerde de kullanılmaya devam edilebilir. Uygulama şekli 100 litre suya 20 – 50 gr Bontera Amino Asit eklenerek hazırlanan çözeltinin yaprakları tamamen ıslatacak şekilde püskürtülmesidir. 

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN

 

Baklagillerde Bontera Amino Asit Nasıl Uygulanır?

Bontera Amino Asit; Fasülye, Bakla, Nohut, Mercimek, Bezelye, Soya Fasülyesi ve diğer baklagillere uygulanabilir. Baklagil türlerine Bontera Amino Asit uygulaması ekim- dikimden 15 gün sonra yapılmalı, damlama ve yaprağa uygulama yöntemleri kullanılmalıdır. Damlama yönteminde dekara 500 ml gelecek şekilde, yaprağa uygulamada ise 100 litre suya 200 ml çözelti eklenerek dekara minimum 100 ml düşecek şekilde uygulanmalıdır.

Bontera Amino Asit, baklagillerin ekim-dikim sonraki dönemlerinde  2 haftada bir sezon boyunca isteğe göre uygulanabilir.  Bu dönemdeki uygulama için de damlama ve yaprağa uygulama yöntemleri kullanılmalı; damlama yönteminde dekara 500 ml gelecek şekilde, yaprağa uygulamada ise 100 litre suya 200 ml çözelti eklenerek dekara minimum 100 ml düşecek şekilde uygulanmalıdır.

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN

 

Tahıllara Amino Asit Nasıl Atılır?

Bontera Amino Acid Ultra Powder, dikim öncesi veya hemen sonrası toprağa şöyle uygulanır: 100 litre suya 400 mil Bontera Amino Asit hazırlanan çözelti dekara 50 lt gelecek şekilde bol su ile ekim yapılacak veya yapılmış araziye uygulanır. Kaplama ot ilaçları ile birlikte kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Eğer Amino Asit tahılların yapraklarına uygulanmak isteniyorsa da, 100 lt suya 800 ml Bontera Amino Asit uygulanarak hazırlanan çözelti, dekara 25 lt gelecek şekilde püskürtülerek uygulanır.

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN