30’DAN FAZLA  FAYDALI MİKROORGANİZMA

Bontera Mikrobiyal Gübre, Actinomycetes, Mycorrhizae, Bacillus amyloliquefaciens, Bacillus pumilus, Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Bacillus megaterium, Trichoderma harzianum, Trichoderma konigii gibi 30’dan fazla faydalı mikroorganizma türlerinin, bilimsel olarak formüle edilmesiyle oluşturulmuş organik bir karışımdır.

Bontera Mikrobiyal Gübre Farkı 

Uygulanmamış Bitki Bontera Uygulanmış Bitki
Yetersiz çimlenme Daha erken yüksek çimlenme
Zayıf bitki gövdesi Gelişmiş bitki gövdesi
Toprak erozyonu Daha iyi toprak yapısı
Besin ve su kaybı Yüksek besin ve su emilimi
Üretimde verim kaybı Meyve üretiminde artı 
Bitki ve insanlara zararlı üretim Organik üretim
mikrobiyal gübre

Organik Mikrobiyal Gübre

BONTERA SA-10 POWDER
 

Bontera Mikrobiyal Gübre, mikroorganizma içeren gübre grubunun en çok tercih edilen ürünlerinden biridir. %100 doğal, organik bir karışım olan Bontera Mikrobiyal Gübre Farkı bilimsel olarak formüle edilmesiyle oluşturulmuştur.

GARANTİ EDİLEN İÇERİK W/W
Toplam Canlı Mikroorganizma
  1. Bacillus amyloliquefaciens,
  2. Bacillus pumilus,
  3. Bacillus Subtilis,
  4. Bacillus licheniformis,
  5. Bacillus megaterium,
  6. Trichoderma harzianum,
  7. Trichoderma konigii
2,5 x 107 kob/gr
Organik Madde %60
Toplam Humik & Fulvik Asit %65
pH 7-9 Aralığı

FAYDALARI NELERDİR?

  • Erkencilik ve hızlı çiçeklenme sağlar.
  • Topraktaki mikroorganizma faaliyetlerini hızlandırır.
  • Toprakta bağlı bulunan besin maddelerini parçalayarak bitkinin alabileceği forma dönüştürür.
  • Bitkinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.

SEBZELERDE

  1. Ekim-Dikim zamanı 100 ml/100 L su dozundaki ürüne FİDELER daldırılarak dikim yapılır.
  2. 2-4 hafta sonra 100 - 200 ml/dekar dozunda damlama sulama ile uygulanır.
  3.  6-8 hafta sonra 100 - 200 ml/dekar dozunda damlama sulama ile uygulanır.

BAKLAGİLLERDE

  1. 200 kg tohuma 1 L Bontra ile kaplama yapılır.
  2. 3-4 yaprak çıktıktan sonra 100 ml/100 L su dekara 25 litre gelecek şekilde yapraklara püskürtülür.
  3. 6-8 hafta sonra dekara 100 ml damlamadanverilir.

FİDAN DİKİMİNDE

  1. Dikim zamanı 1000 L suya 500 ml Bontera uygulanarak, direkt dikim yapılacak çukur içine ve kök çevresine toprağını nemlendirecek seviyede uygulama yapılır.
  2. Büyüme döneminde uygun zamanlarda her yıl en az 1-2 uygulama damlamadan dekara 100 ml uygulanır.

MEYVELERDE

  1. Ağaç çiçek tomurcuklarını açmaya başladığında 100 - 150 ml/dekar
  2. 3-4 hafta sonra 150 ml
  3. 7-8 hafta sonra 150 ml

TAHIL VE ENDÜSTRİYEL BİTKİLER (Ayçiçeği, Buğday, Mısır, Arpa ve Pamuk)

  1. 2 ton çeltik tohumu için ıslatma suyuna 1 L Bontera karıştırılarak 1 gün bekletilir.
  2. Tohum Kaplama İşlemi: 1 ton buğday tohumu 1 L Bontera ile kaplanır. Mısır, Ayçiçek, Pamuk tohumları ise 10-15 kg tohuma 100 ml Bontera ile kaplanır.
  3. Tohum kaplama işlemi yapılmayan tahıllarda, ekim sonrası 50 ml/dekar en az 50 L su ile uygulanır.
  4. Çıkış sonrası 3-4 yaprak döneminde tüm tahıllara 100 ml/100 L suyla hazırlanan çözelti dekara en az 25 L gelecek şekilde yapraktan uygulanır.

BAĞ

  1. İlk yapraklar çıkmadan 3-5 hafta önce 100 ml/dekar damlamadan
  2. İlk yapraklar çıkmaya başladığı dönem 100 ml/dekar
  3. Çiçek tomurcuklarını açmaya başladığında 100 - 150 ml/dekar
  4. 4-6 hafta 100 - 150 ml/dekar

FİDELİKLERDE

  1. Tohum atımında can suyuna 100 L suya 100 ml Bontera uygulanır.
  2. Çıkış sonrası 300 ml/1000 L

DİKKAT!

Tohum kaplama esnasında ve uygulamalarda kesinlikle fungusit, klorlu su ve bakırlı preparatlarla karıştırmayınız. İnsektisit ve herbisitlerle karışmasında herhangi bir sakınca yoktur.

1 Litre Sıvı Konsantre Ürün Elde Etmek İçin Sıvılaştırma Talimatı!

Sıvı konsantre ürün elde etmek için 100 gr toz ürünü 1 litreye tamamlayacak şekilde KLORSUZ su ile karıştırınız ve İYİCE ÇALKALAYINIZ. Kullanacağınız miktarı aldıktan sonra, şişenin kapağını sıkıca kapatıp serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Bontera Mikrobiyal Gübrenin içerisinde bacillus amyloliquefaciens, bacillus pumilus, bacillus subtitles, bacillus licheniformis, bacillus megaterium, trichoderma harzianum ve trichoderma konigii türünde canlı mikroorganizmalar bulunur. Bontera Mikrobiyal Gübre, canlı mikroorganizmaların yanı sıra organik maddeler ile humik asit ve fulvik asit de içerir. Bontera Mikrobiyal Gübrede bulunan toplam organik madde oranı %60, toplam humik ve fulvik asit oranı ise %65’tir. pH değeri 7 ile 9 arasında değişiklik gösterir.

Bontera Mikrobiyal Gübre, uygulandığı bitkide hücre bölünmesini ve büyümesini sağlar, su ve besin maddelerini kolayca bulabilmesi için kökü toprağın derinliklerine ulaştırır. Böylece genişleyen ve büyük bir toprak hacmi kazanan kök, hücre mebranlarının (zarlarının) akışkanlığını ve köke besin maddelerinin girişini kolaylaştırır. Besin girişi sırasında toprakta bulunan kayalaşmış fosfat, sülfat ve potasyum gibi maddeleri parçalayarak bitki bünyesine taşır. Havadaki azot fiksasyonunu da sağlayan Bontera Mikrobiyal Gübre, bitkilerin düzenli beslenmesine yardımcı olur. Tüm bunlar olurken, milyarlarca canlı mikroorganizma da toprak için çalışmaya başlar.

Toprağı Güçlendirir

Yüksek Verim

Bontera Mikrobiyal Gübre

%100 Doğaldır.

Erken Çimlenmeyi Destekler

Çiftçi Dostudur.

 

Uygulandığı bitkide hücre bölünmesi ve büyümesi sağlayan Bontera, su ve besin maddelerini kolayca bulabilmesi için kökü toprağın derinliklerine ulaştırır.

Ayrıca, havadaki azat fiksasyonunu sağlayan Bontera, bitkilerin düzenli beslenmesine yardımcı oluyor.

Geniş ve büyük toprak hacmi kazanan kök, hücre mebranlarının akışkanlığını ve köke besin maddelerinin girişini kolaylaştırır.

Tüm bunlar olurken, toprağınız için milyarlarca canlı mikroorganizma çalışmaya başlar.

Bontera, besin girişi sırasında toprakta bulunan kayalaşmış fosfat, sülfat ve potasyum gibi maddeleri parçalayarak bitki bünyesine taşır.

Bontera Mikrobiyal Gübre kullanılan bitkiler, kullanılmayan bitkilere göre daha sağlıklı ve yüksek verimli olur.

30%
Daha Verimli

Ayçiceği

18%
Daha Verimli

Pamuk

20%
Daha Verimli

Domates

30%
Daha Verimli

Buğday

16%
Daha Verimli

Mısır

12%
Daha Verimli

Patates

36%
Daha Verimli

Kapya Biber

17%
Daha Verimli

Sivri Biber

Geniş bir kullanım alanına sahip Bontera Mikrobiyal Gübreyi tüm bitkilerinizde güvenle kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce Bontera kullanım rehberini özenle okuyun.

Meyvelerde Bontera Mikrobiyal Gübre Nasıl Kullanılır?

Bontera Mikrobiyal Gübre, Avokado, İncir, Mango, Zeytin, Papaya; Diğer Tropik ve SubTropik Meyveler Elma, Kayısı, Kiraz, Şeftali, Armut, Erik, Ayva, diğer Elma ve sert çekirdekliler, Klementine Mandalina, Greyfurt, Limon, Portakal, Şadok ve diğer narenciyelere uygulanabilir. Bontera Mikrobiyal Gübrenin meyvelere uygulanması dikimde başlamalıdır.

Bontera Mikrobiyal Gübre, meyvelere dikim sırasında fide veya ağaç transferi dönemlerinde uygulanmalıdır. Bontera Mikrobiyal Gübrenin meyvelere uygulanması için 100 litre suya 50 cc Bontera toz formu eklenerek bir çözelti hazırlanmalı ve fidan başına 2 litre gelecek şekilde can suyu olarak fidanın gövdesinden kök bölgesine dökülmelidir.

Meyveler için bir sonraki Bontera Mikrobiyal Gübre uygulaması büyüme döneminde, ağaç çiçek tomurcuklarını açmaya başladığında, tomurcuklanmadan 3-4 hafta sonra ve tomurcuklanmadan 7- 8 hafta sonra olmak üzere her yıl en az 2-3 kez meyve verme dönemlerinde yapılmalıdır. Karışım, dönüme 100-200 cc arasında değişiklik gösterebilen ölçüde, damlama sulama sisteminden sulama suyuna karıştırılarak direkt toprağa uygulanmalıdır.

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN


Sebzelerde Bontera Mikrobiyal Gübre Nasıl Kullanılır?

Bontera Mikrobiyal Gübre, sebze grubu olarak yapraklı ve saplı sebzeler, soğanlı bitkiler, yumru köklü bitkiler, soğan ve yeşil soğan türlerine uygulanabilir. Enginar, Kuşkonmaz Brokoli, Lahana, Havuç, Tapyoka, Karnabahar Hindiba, Marul, Ispanak, Hıyar, Patlıcan, Sarımsak, Pırasa, Bamya, Soğan, Patates, Turp, Domates, Hıyar, Yeşil Soğan, Tatlı Patates, Kabak ve Şalgam bu sebze grubu içerisinde yer alır. 

Sebzelerde Bontera Mikrobiyal Gübre uygulamasına ön hazırlık döneminde başlanmalı ve tohum ıslatma yöntemi kullanılmalıdır. 1 litre Bontera Mikrobiyal Gübre, 200 kglık tohumların üzerine püskürtülmeli ve tohumlar Bontera ile birlikte karıştırılarak gölge bir yerde kurutulmalıdır. Böylece tohumlar ekime hazır hale gelir. 

Bontera Mikrobiyal Gübre ekim – dikim aşamasında da kullanılmalıdır. Bu aşamada uygulama direkt toprağa yapılır. Dönüme 100-150cc Bontera Mikrobiyal Gübre yeterlidir. Ekim – dikim sonrası 2-4 hafta  arasında ise yaprağa uygulama yapılmalıdır. 100 litre suya suya 100cc Bontera uygulanarak hazırlanan çözelti, yapraklar tamamen ıslatılacak şekilde püskürtülerek uygulanmalıdır. 

Bu uygulama 4-6 hafta arasında da direkt toprağa yapılmalıdır. Dönüme 100 cc-150cc yeterlidir. 6-8 Hafta ve sonrasında birkinin ömrüne bağlı olarak yapılacak uygulamalar ise yaprağa yapılmalı, 100lt suya 100cc Bontera uygulanarak hazırlanan çözelti, yapraklar tamamen ıslatılacak şekilde püskürtülmelidir. 

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN

 

Baklagillerde Bontera Mikrobiyal Gübre Nasıl Uygulanır?

Bontera Mikrobiyal Gübre, Fasülye, Bakla, Nohut, Mercimek, Bezelye, Soya Fasülyesi ve diğer tüm baklagillere uygulanabilir. Baklagillerde Bontera Mikrobiyal Gübre uygulaması ön hazırlık döneminde yapılmalıdır.

Bontera Mikrobiyal Gübre, ön hazırlıkta tohum ıslatma yöntemi ile baklagil tohumlarına uygulanmalı, 1 litre Bontera Mikrobiyal Gübre, 200 kglık tohumların üzerine püskürtülmeli ve tohumlar Bontera ile birlikte karıştırılarak gölge bir yerde kurutulmalıdır. Böylece tohumlar ekime hazır hale gelir.

Bontera Mikrobiyal Gübre baklagillerde ekim – dikim aşamasında da kullanılmalıdır. Bu aşamada uygulama direkt toprağa yapılır. Dönüme 100-150cc Bontera Mikrobiyal Gübre yeterlidir. Ekim – dikim sonrası 6-8 hafta arasında ise yaprağa uygulama yapılmalıdır. 100 litre suya suya 100cc Bontera uygulanarak hazırlanan çözelti, yapraklar tamamen ıslatılacak şekilde püskürtülerek uygulanmalıdır. 

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN

 

Tahıllarda Bontera Mikrobiyal Gübre Nasıl Uygulanır?

Tahıllarda Bontera Mikrobiyal Gübre uygulaması dikim öncesi hazırlık dönemlerinde tahılın türüne göre değişiklik gösterir. Bontera Mikrobiyal Gübrenin Buğday Arpa, Yulaf, Çavdar tahıl grubunda uygulanması için dikim öncesi ön hazırlık döneminde tohum kaplama yöntemi kullanılmalı, 6 lire suya 1 litre Bontera uygulanan çözelti 1 ton tohuma püskürtülmelidir. Tohumlar karıştırılarak Bontera’nın bulaşması sağlanmalı ve tohumların ekime hazır olması için gölge bir yerde nemi kurutulmalıdır.

Bontera Mikrobiyal Gübrenin Mısır, Ayçiçeği ve Kanola’ya dikim öncesi hazırlık döneminde uygulanması için de yine tohum kaplama yöntemi kullanılmalıdır. 10 kg tohuma 100 cc. Bontera püskürtülmeli veya bir makine yardımı ile karıştırılmalıdır. Tohumların ekime hazır hale getirilmesi için uygulama sonrası tohumların gölge bir yerde nemi kurutulmalıdır. 

Bontera Mikrobiyal Gübrenin dikim öncesi hazırlık döneminde Çeltik tahılına uygulaması da tohum kaplama yöntemi ile yapılmalı, 2 ton tohuma 1 litre Bontera gelecek şekilde ıslatma suyu ile uygulanmalıdır. Çeltik tohumlarının ekime hazır hale gelmesi için tohumlar 1 gün bekletilmelidir. 

Bontera Mikrobiyal Gübre, ekim öncesi hazırlık döneminin ardından çıkış sonrası 2-3 yaprak dönemlerinde uygulanmalıdır. Bu dönemde yapılacak uygulama her tahıl türü için aynıdır. 

Bontera Mikrobiyal gübre yaprağa uygulanmalı, 100lt suya 100cc Bontera eklenerek hazırlanan çözelti, dekara 25 litre gelecek şekilde püskürtülmelidir. 

DETAYLI KULLANIM İÇİN PDF DOSYAYI İNDİRİN